Postari din categoria 'Actualitatea Hârșovei'


18 iunie , 2017  postat de admin
comentarii ( 0 )

Nimic pentru mine, totul pentru Echipa Liberală, totul pentru Hîrşova

Am luat decizia de a reveni în fruntea Organizaţiei PNL Hîrşova pentru a fi alături de cei care, îngrijoraţi de ineficienţa autorităţilor administraţiei publice locale, doresc să slujeasc oraşul cu onestitate pentru îndeplinirea aspiraţiilor cetăţenilor. Parafrazându-l pe Ludovic Orban, noul Preşedinte PNL, vă pot spune sincer: nimic pentru mine, totul pentru Echipa Liberală, totul pentru Hîrşova.

Din punct de vedere politic obiectivul principal al organizaţiei noastre este reafirmarea identităţii liberale în sensul consolidării principiilor şi valorilor morale prin desprinderea din combinaţiile obscure cu fostul primar PSD al oraşului şi a “trepăduşilor” săi şi delimitarea fermă de încercarea de preluare a PNL, prin interpuşi, de către actualul primar ALDE.

Din punct de vedere al activităţilor de administraţie interesul este implementarea programului pentru îndeplinirea obiectivelor prioritare ale orașului Hîrșova, deja anunţate.

Referitor la situaţia creată de decizia personală a lui Ionel Dia (mai devreme sau mai târziu cei care comentează această decizie se vor convinge cât de personală) de a demisiona din funcţia de viceprimar al oraşului, BPL al PNL Hîrşova a luat următoarele decizii:

  1. Potrivit hotărârii exprimate în unanimitate de membrii BPL prezenţi la sedinţă din 14.06.2017, PNL Hîrşova va desemna un cadidat la funcţia de viceprimar al oraşului prin decizia BPL, care va fi principalul exponent al implementării măsurilor din programul local al PNL.
  2. BPL PNL Hîrşova a hotărât, de asemenea, că niciun consilier local liberal nu va susţine prin vot alegerea unui viceprimar din cadrul altui partid reprezentat în consiliul local.
  3. BPL PNL Hîrşova a solicitat consilierilor locali liberali ca în lipsa nominalizării candidatilui PNL să nu participe la vot, chiar dacă se va hotărî participarea la şedinta consiliului local.
  4. BPL PNL Hîrşova consideră că în acest fel primarul Viorel Ionescu va avea posibilitatea să clarifice dacă îşi doreşte formarea unei majorităţi oneste împreună cu liberalii, menite să pună în aplicare un program local acceptat de partenerii politici locali, care să răspundă doar nevoilor cetăţenilor, transparent comunicat hîrşovenilor şi întregii opinii publice

sau

va accepta o combinaţie cu Nădrag şi “trepăduşi” săi (care mai devreme sau mai târziu îşi va devoala conţinutul) bazată pe înţelegeri dubioase cu scopul acoperirii unor contravenţii, infracţiuni, incompatibilitaţi şi conflicte de interese, precum şi pentru obţinerea unor avantaje personale viitoare.

Chem hîrşovenii cu opţiuni sau simpatii liberale să revină şi să se implice în reconstrucţia “Echipei Liberale” pentru a readuce Partidul Național Liberal pe locul pe care îl merită – cea mai importantă forță politică.

Împreună cu ceilalţi colegi din noua conducere locală a partidului, vă aşteptăm la sediul partidului pentru a reconfirma sau a vă înscrie în organizaţia locală a Partidului Național Liberal pentru susţinerea intereselor oraşului Hîrşova şi ale locuitorilor acestuia, să refacem toate structurile de partid (organizația locală PNL, organizaţia de femei, organizaţia de pensionari, organizaţia de tineret şi a celor pe secții de votare).

 

 

 

 


21 mai , 2016  postat de admin
comentarii ( 0 )

Primarul Nadrag Tudor si consilierii locali, au refuzat de mai multe ori aprobarea sprijinului financiar pentru studentii, elevii si profesorii din Hirsova, in schimb a prejudiciat bugetul local cu peste 110.000 lei, pentru „studiile superiore fantoma” sustinute de el

Tudor Nadrag, primarul orasului Hirsova, a organizat obtinerea frauduloasa a unor diplome de licenta fara frecventarea cursurilor si fara participarea la examenele din fiecare an si la cele de sustinere a licentelor – devenind “DESTEPTUL ORASULUI”
 
Ziarul “Atitudinea” din Constanta a demascat fatul ca “Primarul din Harsova, un ’telectual dat dracului, cu studii superioare fantoma in timp ce “si-a exercitat zi de zi mandatul de primar al orasului Hirsova”, in paralel cu treburile urbei, a “frecventat”, la invatamant de zi, pe parcursul a trei ani, cursurile a doua facultati, concomitent, si anume: Universitatea Wales din Bucuresti, specializarea Managemant, respectiv Fundatia Gaudeamus-UniversitateaTomis Constanta, specializarea Administrarea Afacerilor.
Din continutul ariticolului mentionat reiese ca:
a.  In timp ce Nadrag Tudor a fost prezent zi de zi la serviciu incasandu-si indemnizatia de primar si alte “drepturi”, concomitent, in majoritatea zilelor, el a fost si la examenele sustinute pe parcursul “celor trei ani de studiu”, atat la Bucuresti – la Fundatia pentru Promovarea Invatamantului European F.I.N.E, Universitatea Wales – Romania, dar si la Constanta – la Fundatia Gaudeamus-Universitatea Tomis.
b.  Nici in zilele de sustinere a celor doua licene, la Universitatea Constantin Brancoveanu din Pitesti, Facultatea de Management Marketing in Afaceri Economice promotia 2011 si la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor in sesiunea din iulie 2011, primarul Nadrag Tudor nu este clar daca a lipsit legal din Harsova, luandu-si integral indemnizatiile lunare.
c.  Nadrag Tudor “si-a luat licenta la Craiova pentru studiile de la o universitate neacreditata din Constanta” si Se lauda cu absolvirea unei universitati din Pitesti care nu mai exista din 2006”, conform celor spuse in ziarul “Atitudinea” din Constanta, din 28/05/2012.
d.  Desi pe adeverinta de licenta de la Pitesti este mentionata “Universitatea Constantin Brancoveanu din Pitesti”, Nadrag Tudor sustine ca la Pitesti a fost licentiat de catre “Universitatea Neagoe Basarab din Pitesti”,care s-a desfiintat inca din 2006”.
Daca Nadrag Tudor a fost prezent la cursuri, indemnizatia incasata fraudulos pe parcursul celor trei ani in care a lipsit de la primarie se ridica la aproximativ 110.000,00.
Valoarea prejudiciului produs de Nadrag Tudor poate fi determinata numai dupa cunoasterea intinderii reale a acestor fapte, prin urmare, dupa cunoasterea avantajelor patrimoniale si/sau nepatrimoniale, atat directe, cat si indirecte.
In tot acest timp, primarul Nadrag Tudor si consilierii locali, au refuzat de mai multe ori aprobarea sprijinului financiar pentru decontarea cheltuielilor de deplasare pentru studenţii, domiciliaţi în oraşul Hirsova, cat si pentru acordarea unor premii anuale şi recompense în bani elevilor şi cadrelor didactice de la gimnaziu şi liceu, domiciliaţi în oraşul Hârşova.

18 mai , 2016  postat de admin
comentarii ( 0 )

La Hîrşova, impozitele şi taxele locale sunt de două ori, de trei ori … şi în unele cazuri de opt ori mai mari faţă de nivelul minim prevăzut de codul fiscal

Primarul Nădrag a propus niveluri maxime, iar consilierii Ionescu şi Dia împreună cu toţi consilierii au votat “pentru”.

Am atras atenţia, încă din faza de proiect a noului cod fiscal şi a celui de procedură fiscală, că în primăriile în care există multă neghiobie, oamenilor din acele localităţi, li se vor creea mari dificultăţi din cauza modului de stabilire şi aprobare a impozitelor şi taxelor locale. Pentru aceasta am semnat adresa către Prim-Ministrul României de la acea vreme, prin care i-am solicitat să repună la masa dialogului cele două proiecte de acte normative foarte imortante pentru toate colectivităţile locale.
Nu am fost ascultat şi în foarte multe colectivităţi locale situaţia a scăpat de sub control, impozitele şi taxele luând-o razna.
Hârşova este un astfel de exemplu.
Din lipsă de înţelegere a situaţiilor critice de ordin economic prin care trec locuitorii oraşului Hîrşova, primarul şi consilierii locali au dublat  sau  chiar  triplat majoritatea impozitelor şi taxelor locale faţă de nivelul minim prevăzut de codul fiscal. Nu numai că nu au aplicat scăderile sau reducerile de impozite şi taxe, ţinând cont de dificultăţile de ordin economic ale hîrşovenilor, conform art. 456, alin. (1) şi (2), dar când au stabilit nivelul acestora, la majoritatea impozitelor şi taxelor locale, au luat în calcul nivelul maxim.
Când au avut de ales să stablească impozitul/taxa pe clădiri, pentru care calculul se face prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08% – 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii, primarul a propus 0,2%, nivelul maxim, iar consilierii au votat toţi “pentru”.
Când au avut de ales să stablească impozitul/taxa pe clădiri, pentru care calculul se face prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2% – 1,3% asupra valorii impozabile a clădirii, primarul a propus 1,3%, nivelul maxim, iar consilierii au votat toţi “pentru”.
Când a fost stabilit impozitul/taxa pe terenprimarul a propus pentru Hîrşova o majorare de 25% a nivelului minim prevăzut de codul fiscal şi pentru Vadu Oii o majorare de peste 50% a nivelului minim prevăzut de codul fiscal, iar consilierii au votat toţi “pentru”.
Ca “tichia să aibă mărgăritar” peste aceste majorări a mai făcut o mărire cu 20%.
Astfel impozitele şi taxele la Hîrşova în acest an sunt duble, triple şi mai mult, faţă de nivelul minim prevăzut de codul fiscal.
În acest fel a procedat la clădiriri şi terenuri, dar şi la mijloacele de transport.
Acestea se întâmplă pentru ca “băieți deștepți” din gașca primarului şi ai unor consilieri locali, dar şi rromii, uşor manipulabili, să fie scutiţi, la troc cu votul lor, iar noi să plătim dublu, triplu sau mai mult, transformându-ne în “plătici”.
Acum Nădrag Tudor, Ionescu Viorel şi Dia Ionel, principalii autori ai majorării impozitelor şi taxelor locale de două ori, de trei ori … şi în unele cazuri de opt ori faţă de nivelul minim prevăzut de codul fiscal, candidează la funcţia de “Primar al Oraşului Hîrşova” pentru mandatul 2016-2020 şi promit că vor reduce impozitele şi taxele locale.
În afara celor direct interesaţi să preia puterea locală îi va crede cineva ?
Să fi fost o tehnică meschină de campanie a celor trei: Nădrag Tudor, Ionescu Viorel şi Dia Ionel. Să fi gândit aceştia “Mărim împozitele de două ori, de trei ori … de opt ori faţă de nivelul minim prevăzut de codul fiscal şi apoi promitem că le reducem, pentru că avem de unde promite!?!”
Aş vrea să ştiu ce gândesc “plăticii” hîrşoveni care suportă din plin această ticăloşie, pentru că ”băieţii deşteţi” nu simt aceste majorări.

17 mai , 2016  postat de admin
comentarii ( 0 )

O combinatie dubioasa a lui Nadrag Tudor a lasat orasul Hirsova fara imobilul “Cinematograful Carsium” in urma unei vanzari frauduloase

De la preluarea madatului de primar al orasului Hirsova, in anul 2008, Nadrag Tudor a fost foarte preocupat de jefuirea orasului Hirsova in interes personal, in interesul familiei sale si al grupurilor infractionale pe care le patroneaza.
Nici nu se asezase bine pe scaunul de primar in iunie 2008, cand Nadrag Tudor a hotarat ca “Cinematograful Carsium” din orasul pe care il luase in stapanire sa fie scos din programul “Sali de sport” al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, derulat prin Compania Nationala de Investitii (CNI) Bucuresti, desi acest imobil fusese predat, prin protocol, in folosinta gratuita, Companiei Nationale de Investitii Bucuresti, pe durata realizarii obicetivului mentionat mai sus, cu scopul amenajarii unei sali de sport multifunctionale.
Pus pe jefuirea patrimoniului orasului, Nadrag a initiat un proiect de hotarare si intr-o sedinta extraordinara la care au fost invitati sa participe doar consilieri din combinatia PD-PSD care i-au girat ilegalitatile primarului in mandatul 2008-2012, “au hotarat” (vezi HCL nr.114 din 05.09.2008) anularea amenajarii salii de sport multifunctionale si aprobarea evaluarii cladirii Cinematograful Carsium Hirsova, in vederea vanzarii acesteia.
Abuzul si planuirea acestuia pot fi constatate prin mai multe fapte:
-     Nadrag a initiat proiectul de hotarare insotit de expunerea de motive, ca primar, pe care l-a pus in dezbaterea consiliului local intr-o sedinta la care au fost invitati sa participe doar consilieri din combinatia PD-PSD care i-au girat ilegalitatile primarului in mandatul 2008-2012;
In fapt exista suspiciuni ca la sedinta au participat chiar mai putin de 11 consilieri locali si ca au fost prezenti mai putin de 9 consilieri locali, minimul necesar pentru ca sedinta sa se poata desfasura legal;
-     Fiind prezenti maxim 11 consilieri locali HCL nr.114 din 05.09.2008 a fost respinsa, pentru adoptarea ei fiind necesare doua treimi din cei 17 consilieri locali în funcţie, adica 12 voturi pentru” (conform Legii nr. 215 din 23 aprilie 2001, privind administraţia publica locala, art. 45, alin. (3) “Hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie.”);
 
Dar, stupoare! Primarul Nadrag pune in aplicare o hotarare respinsa in cosiliul local si trece la vanzarea imobilului;
Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 prevedea si la acea data, la art.45, alin (3) ca: „Hotararile privind patrimoniul se adopta cu votul a doua treimi din numarul total al consilierilor locali in functie.”, aceasta fiind confirmata si prin Raspunsul de la MDRAP referitor la cvorumul CL in cazul adoptarii HCL privind patrimoniul uat-urilor” care conchide:Prin urmare, ca raspuns la intrebarea dumneavoastra, consideram ca numărul minim de voturi necesar pentru adoptarea hotararilor privind patrimoniul este de 12, in situatia  unui consiliu local care are 17 membri.
-     Motivul invocat de primar in proiectul de hotarare insotit de expunerea de motive, cum ca “lucrarea nu poate fi susţinută financiar” este unul dezinformator pentru ca “lucrarea” urma sa fie executata de Compania Nationala de Investitii Bucuresti prin programul “Sali de sport” al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor neexistand nicio adresa privind scoaterea obiectivului din program;
-     Mai mult, imobilul “Cinematograful Carsium” compus din cladire si 1.020 m.p. a fost vandut ilegal deoarece la data vanzarii cea mai mare pate din teren era in proprietatea publica a orasului, ceea ce facea imposibila vanzarea imobilului (conform Legii nr. 215 din 23 aprilie 2001, privind administraţia publica locala, art.120, alin. (2) Bunurile ce fac parte din domeniul public sunt inalienabile, imprescriptibile şi insesizabile.”);
-     La fel de grav este faptul ca vanzarea s-a facut pe o procedura nelegala si netransparenta;
-     Implicarea si sprijinul primit in aceste demersuri ilegale, de de unii angajati din primarie si a majoritatii consilierilor locali.
In mai multe randuri i-am solicitat in scris primarului Nadrag Tudor să îmi puna la dispozitie toate documentele privind procedurile pentru vânzarea din patrimoniul oraşului Hârşova a imobilului (clădire şi teren) în care a funcţionat Cinematograful, de fiecare data cererea mea fiind ignorata.
Acest refuz repetat imi intareste suspiciunea asupra nelegalitatii vanzarii acestui imobil, dar si asupra faptului ca primarul Nadrag Tudor a favorizat neincasarea impozitelor datorate de cumparator pe cladire si pe terenul aferent, refuzand initierea demersurilor pentru poprirea sumelor datorate si pentru executarea silita prevazute de lege in cazul neachitarii acestor impozite, asteptand prescrierea acestor impozite.
Din pacate, multi dintre consilierii locali si angajatii din primarie au fost “amagiti” cu tot felul de avantaje, facandu-se partasi la infractiunile orchestrate de Nadrag.

13 mai , 2016  postat de admin
comentarii ( 0 )

RĂSPUNS SUCCINT, DAR TRANŞANT, LA ÎNTREBAREA “DE FAPT, ÎMPOTRIVA CUI LUPTAȚI?”:

Lupt împotriva imposturii, minciunii, dezinformării, hoţiei şi incompetenţei.
Deasemenea, lupt împotriva  oricărei persoane care foloseşte astfel de practici.
Mai abitir, împotriva celor care folosesc astfel de practici în demersuri publice.
 
PRIN URMARE, FAC URMĂTOARELE PRECIZĂRI:
1.Afirmaţia că am câştigat în instanţă anularea Hotărârii Consiliului Local  Hîrşova nr. 68/27.08.2015 prin care o majoritate a consilierilor locali, formată în mare parte din infractori, a dorit să nu mai particip la deciziile consiliului local, este corectă.
2.Faptul că le sugerezi cetăţenilor că aş fi putut să particip la şedinţe, după acest demers al consiliului local, este o dezinformare şi în acelaşi timp o instigare la nerespectarea legii.
3.Faptul că le spui hîrşovenilor că am interdicţia de a intra în Primărie este încă o minciună şi în acelaş timp o mârşăvie prin care te gândeşti că ai putea să-i convingi pe cei care m-au votat de mai multe ori, să fie de partea ta.
4.Faţă de afirmaţia că ai fost un opozant activ şi că tu promiţi transparenţa, eu cred că tu încerci doar “sa vinzi iluzii”.
5. DA. pot dovediți ”contribuția” mea la modul în care arată
Alături de ceilalţi consilieri care au votat ca tine, ai ”contribuit” ca oraşul Hîrşova să aibă impozitele şi taxele mult mai mari ca în alte localităţi, bătându-vă joc de oameni.
6.Sigur, este îndreptăţită întrebarea pe care ţi-o pui: ”Dacă în 2012 Chiriţă a fost votat de aproape 2.000 de persoane şi eu (n.m. IONESCU) am fost votat de doar 416 persoane, de ce el n-o fi candidat acum ?
Răspunsul îl ştii, pentru că am discutat acest lucru cu multe luni în urmă, când încercai să mă convingi să te susţin pentru a ajunge primar, dar preferi să denaturezi adevărul.
7.Da. Voi fi alături de candidatul care are principii comune cu mine şi cu cei pe care i-am reprezentat şi continui să le fiu alături …. voi fi alături de Camelia Şerban şi o voi sprijinii.
Voi fi alături de Camelia Şerban şi o voi sprijinii.
Voi detalia fiecare afirmaţie pe care am făcut-o în acest succint răspuns, cât mai curând.

 


6 mai , 2016  postat de admin
comentarii ( 0 )

Camelia Serban este singurul candidat care a inteles ca proiectele nu sunt ale vreunui primar ci sunt ale hirsovenilor si de aceea, va avea in mine un sprijin in tot ceea ce vrea sa faca pentru oras

Putem relua programele abandonate de actualul primar, daca va deveni primar Camelia Serban, pe care o sustin cu toata priceperea si munca mea.

Am ales sa fiu alaturi de Cami Serban pentru ca este singurul candidat cinstit, corect, care poate tine cu oamenii simpli.

Cine a avut incredere in mine, sa stie ca avem aceasta intelegere: Camelia Serban va continua toate proiectele incepute de mine.

Toti ceilalti candidati au refuzat acest lucru.

Este o prostie, sa nu vrei sa reabilitezi blocurile, sa nu ai grija de batrani, sa nu faci apartamente pentru tineri, sa nu ajuti elevii si studentii, sa nu vrei sa ajuti oamenii care ca si tine au griji pe care trebuie sa si le rezolve.

Este o ticalosie sa te gandesti doar la tine si la ai tai.

Doamna Camelia Serban este femeie si intelege mai bine greutatile unei familii. Este singura care isi poate tine promisiunile. Este singura care poate face curatenie in primarie. Ceilalti au refuzat aceste lucruri. Vor doar sa ii schimbe pe ai actualului primar cu ai lor.

Voi munci alaturi de ea in intreaga campanie, fara sa fiu pe lista ei si fara sa imi doresc ceva ca rasplata.

Faptele pe care multi le asteapta pot fi facute doar daca ea va fi PRIMAR.

Camelia Serban este o femeie corecta, priceputa, competenta si poate sa apere interesele oamenilor.

Ea este singura care are solutii realiste pentru localitate, este hotarata si intelege oamenii simpli.

Putem relua programele incepute de mine, abandonate in ultimi ani de actualul primar si refuzate in prezent de ceilalti candidati, daca primar va deveni Camelia Serban, pe care o sustin cu toata priceperea si munca mea.

Vom putea sa continuam:

-Demersurile, abandonate in ultimi 8 ani, pentru infiintarea “Parcului industrial Hirsova” si amenajarea celor doua zone pentru organizarea de activitati economice locale;

-Realizarea unui program pentru refacerea acoperisurilor si subsolurilor, realizarea cosurilor de fum exterioare blocurilor, termoizolare si schimbat ferestre, pentru toate blocurile;

-Reabilitarea cladirilor ce se afla in clasa de risc seismic 1, prin accesarea de fonduri europene si guvernamentale – blocurile P2, P3, P4, 42, 43, 47 si “Blocul TURN”;

-Programul de construire de blocuri ANL si trecerea pe lemne a sistemului de incalzire al blocurilor ANL existente;

-Modernizarea retelelor de alimentare cu apa potabila si a canalizarilor;

-Asfaltarea tuturor strazilor;

- Punerea in functiune a “Caminului de batrani” si dezvoltarea retelei de ingrijire la domiciliu a persoanelor in varsta si a persoanelor cu dizabilitati;

-Punerea in functiune a “Centrului de zi pentru copiii aflati in dificultate” si “Centrului pentru persoane abuzate”;

-Reinfiintarea “Oficiului prefectural de reprezentante ale serviciilor deconcentrate”, prin care sa functioneze la Hirsova reprezentante ale Directiei de Pensii, Inspectoratului Teritorial de Munca, Oficiului de Cadastru, Consultanta Agricola, Agentiei de plati pentru agricultura si alte servicii publice deconcentrate;

 …. si multe alte proiecte pe care atualul primar le-a abandonat si pe care si ceilalti au refuzat sa  le continuie

Eu sunt convins ca daca o vom ajuta sa castige, Camelia Serban va deveni un primar bun. Va pot garanta ca este cinstita, corecta si ca isi va tine promisiunile.


30 aprilie , 2016  postat de admin
comentarii ( 0 )

Dintotdeauna am iubit Pastele !

Probabil pentru cadourile pe care le-am primit cu multă bucurie când eram copil. Aşteptam cadourile de Paşti într-o emoţie pe care mi-o amintesc cu drag.

Îmi plăcea foarte tare această sărbătoare. Îmi plăcea mai ales gustul acela de apropiere a sărbătorii, din zilele premergătoare. Îmi plăcea zarva pe care o stârnea această zi, frământarea mamei şi a surorilor mele în a deretica prin toată casa – în treacăt fie spus nu prea înţelegeam la început de ce trebuiau răscolite toate de prin casă, tulburând ordinea firească – dar agream foarte tare mirosul acela de curăţenie. Apoi ouăle, cred că nu e creştin care să nu fi participat în vreun fel la vopsirea lor. Roşii, galbene, albastre, adevărate opere de artă, mai ales dacă erai destul de isteţ în a prinde de oul introdus într-un ciorap vechi câte o frunză din cine ştie ce plantă. Ce bucurie simţeam când ne întreceam între noi, lăudându-ne cu produsul fanteziei noastre, priviţi fiind cu ochi ingăduitori de părinţi, cum ridicam cele mai reuşite ouă vopsite cu mâini pătate de vopsea, cu unghii înroşite, sub care afurisita de vopsea se încăpăţâna să rămână zile întregi. Dar mai contau toate acestea când în bucătărie se împleteau mirosurile într-o sârbă nebună răscolind simţurile întinse la maximum de prohibitivul post inerent în  Săptămâna Patimilor Domnului? Dar hainele? Vă amintiţi de hainele noi pe care ni le cumpărau special pentru Sfânta Zi de Paşte? De câte ori nu le-aţi probat ţesând cu bucurie şi nerăbdare  visuri? De câte ori nu am aspirat pe nări mirosul lor de lucru nou! Cât de importanţi ne simţeam în hăinuţele acelea care căpătau şi ele, parcă, ceva din magia sacră a zilei!

În sfârşit, în minunata zi ne sculam de dimineaţă, ne spălam pe faţă cu apă dintr-o cană în care mama scufunda un ou roşu, bucuroşi că în sfârşit a venit Ziua cea Mare şi că aveam să ne înfruptăm din bunătăţile care ni se perindaseră prin faţa ochilor. Şi pe care le adulmecasem cu lăcomie de copii. Cu frenezie îndeplineam acest ritual pe care îl sfârşeam mâncând o bucată de pască adusă din Noaptea Magică a Învierii de la biserică, beam o gură de vin roşu “sângele Domnului”.

Însă astăzi, prins în vârtejul zilnic, am început să uit. Şi nu pentru că aşa doresc, ci pentru că rutina şi grijile multe sunt vinovate, ele sunt acelea care îmi subtilizează un procent însemnat din tihna şi bucuria acestei sărbători. Să nu fiu înţeles greşit. Mă refer la faptul că zilele de dinaintea Paştelui nu mai au gustul acela de apropiere a sărbătorii, că nu-mi mai îmbrac hainele noi cu aceeaşi bucurie şi ce să mai spun despre frântura de magie din fiecare lucru? Mi se pare că, furaţi de experienţa zilnică am început să pierdem din aceste trăiri şi senzaţii pe care nu le vom putea cumpăra niciodată şi nu le vom mai regăsi niciunde.

Veţi spune, poate, că toate acestea sunt platitudini. Poate. Dar trebuie să recunoaşteţi că vă regăsiţi în multe dintre ele. Că le conştientizaţi şi că exact aceste “banalităţi” ne înfrumuseţează aceste zile de sarbătoare, că fără ele, hai! Spuneţi-o! Această Sfântă Zi nu ar mai avea aceeaşi semnificaţie şi că trebuie să ne plecăm şi să ne rugăm Dumnezeului pe care cu toţii îl purtăm în suflet!

Sfintele Sărbători să vă scalde sufletul în pace şi credinţă, să vă umple casa de lumină şi să vă aducă mai


21 aprilie , 2016  postat de admin
comentarii ( 0 )

Voi fi alături de candidatul care are principii comune cu mine, dar şi cu cei pe care i-am reprezentat şi cărora voi continua să le fiu alături

Am mai spus că  după 20 de ani de activitate politică am hotărât să rămân alături de cei care doresc să slujească oraşul cu onestitate pentru îndeplinirea aspiraţiilor hirşovenilor, cerându-le << să fim atenţi la aranjamentele politice orchestrate doar pentru a rezolva interesele celor care au acces la “butoanele” puterii locale și să supraveghem cu atenție în plan local partidele politice și grupurile generate de acestea, pentru aceasta fiind mai activ, mai clar, mai combativ şi mai ferm>>.

Prin urmare, în apropiatele alegeri locale voi transmite mesaje către toţi hîrşovenii, cu precădere către cei peste 2.200 de votanţi care la apropiatele alegeri locale ar fi dorit să mă reîntorc în Primărie. Faţă de aceştia şi de alţi mulţi hîrşoveni mă simt responsabil şi de aceea voi fi alături de candidatul care ar putea continua dezvoltarea morala şi edilitară a urbei noastre.

Voi fi alături de candidatul care are principii comune cu mine şi cu cei pe care i-am reprezentat şi continui să le fiu alături, pentru a crea locuri de muncă reale la nivelul orașului, pentru a plăti impozite mai mici, acest lucru fiind posibil dacă anumite grupuri etnice sau grupuri clientelare nu ar fi scutite nelegal, în timp ce nouă “plăticilor” ni s-a dublat s-au triplat impozitele.

Voi fi alături de cineva care poate să continuie proiectele pe care le-am început astfel încât tinerii să rămână în oraș trăind dintr-o muncă cinstită şi punându-şi în valoare aptitudinile.

Voi fi alături de cineva care ştie că toţi cetăţenii au griji şi dorinţe, ca de altfel toată lumea, şi pentru aceasta îi va accepta ca parteneri.

Voi fi alături de cineva care vrea să realizeze pentru persoane în vârstă, imediat, un program social activ care să încludă punerea în funcţiune a “Căminului de bătrâni” şi refacerea reţelei de îngrijire la domiciliu.

Voi fi alături de cineva care este cinstit şi credibil că va asigura transparența în tot ceea ce face Primăria şi care va face ca deciziile să fie luate în folosul tuturor hârșovenilor, numai după ce aceştia vor fi consultaţi.

În acest sens am decis … voi fi alături de Camelia Şerban şi o vom sprijinii, cu semnăturile familiei şi ale rudelor noastre, să îşi depună candidatura la funcţia de primar şi pentru alcătuirea echipei sale.

Această decizie am luat-o împreună cu familia, cu rudele şi cu prietenii după ce ne-am ascultat copiii, aceştia arătându-ne că putem avea încredere în Camelia Şerban pentru că este un om cinstit care îşi respectă promisiunile, are soluţii şi este un bun gospodar, este competentă şi hotărâtă, ea trebuind să fie viitorul primar al oraşului Hîrşova.

Deşi legea permite semnarea pentru mai multi candidaţi nu vom da “un cec în alb” niciunuia dintre ceilalţi candidaţi şi anunţ public că neîncrederea pe care mi-au creat-o mă face să nu le pot ura succes.

Asa că, deşi ştiu că principalele atuuri ale lui Doamnei Camelia Şerban sunt corectitudinea, maturitatea, priceperea, francheţea, ataşamentul, dăruirea, echilibrul şi  capacitatea sporită la efort, şi pentru că ştiu că este iubită de toţi elevii pe care i-a educat in activitatea de profesor şi i-a ajutat cu înţelegere cât a fost directoare de şcoală, îi doresc succes, dar aducându-mi aminte că este şi femeie îi spun “Mătură-i Cami! Scoate-i pe făraş!”.