Postari din categoria aprilie, 2012


21 aprilie , 2012  postat de ionelchirita
comentarii ( 2 )

Locurile de muncă, prioritate a primarului

Problema şomajului este una dintre cele mai importante, atât la nivel naţional cât şi la nivel local, iar rezolvarea acesteia este prioritară, cu atât mai mult cu cât afectează mai multe segmente de populaţie. Ocuparea unui loc de muncă în străinătate nu este tocmai fericită pentru mulţi dintre români. Chiar şi după aderarea României la Uniunea Europeană, mulţi români bat la porţile ambasadelor după ce au fost înşelati de aşa zişii intermediari care le promit o slujbă bine plătită. În loc să devină o sursă de venit pentru familiile rămase în ţară, aceştia se transformă în victime ale traficului de forţă de muncă ilegală.

În 2008, Hârşova avea pregătite atât măsuri care urmau să valorifice oportunităţile, resursele locale şi potenţialul turistic, precum şi forţa de muncă disponibilă, cât şi amplasamentele pentru parcul industrial şi zonele de dezvoltare economică.

Citeste restul articolului »


20 aprilie , 2012  postat de ionelchirita
comentarii ( 1 )

Opţiunea pentru dezintegrarea PDL

PDL-ul a făcut extrem de mult rău României, luată atât în ansamblul ei, cât şi localitate cu localitate. Nici Hârşova nu a fost ocolită de corupţia şi jocurile clientelei politice promovate de PDL prin Tudor Nădrag, un traseist politic venit din PRM.

Nădrag şi-a găsit locul în PDL atât timp cât acest partid – care a promovat incompetenţa şi dezinteresul pentru treburile publice, de la cel mai mic la cel mai înalt nivel – a fost la putere.

Citeste restul articolului »


19 aprilie , 2012  postat de ionelchirita
comentarii ( 0 )

Relația autoritătilor locale cu hârșovenii plecați din oraș

Strategia de dezvoltare durabilă lansată în septembrie 2006, prin aplicarea căreia hârşovenilor ar fi trebuit să li se asigure perspectiva unui loc de muncă, o viaţă tihnită, a încremenit la nivelul anului în care a fost iniţiată. Unii, însă, au continuat să se gândească la binele celor mulţi. În mai 2007, Institutul pentru Politici Publice (IPP) din Bucureşti iniţia, cu finanţarea primită de la Primăria Hârşova, un studiu pilot care a scos la iveală modul în care gândesc hârşovenii.

 

Citeste restul articolului »


14 aprilie , 2012  postat de ionelchirita
comentarii ( 2 )

Sărbători Fericite !

Lumina Învierii să vă aducă linişte în suflet, sănătate şi să ne facă pe toţi mai buni!

IONEL CHIRIŢĂ


14 aprilie , 2012  postat de ionelchirita
comentarii ( 0 )

Congresul USL o pagină de aur în politica românească

Congresul USL de sâmbătă 07.04.2012 poate rămâne o pagină de aur pentru istoria politică românească de după 1989, din care s-ar putea inspira şi generaţiile viitoare.

Este ziua în care toţi, indiferent de ce parte a baricadei politice suntem, am demonstrat că putem să găsim o modalitate de înţelegere dincolo de doctrine, patimi politice, ambiţii, orgolii, poliţe personale, putem să fim uniţi, pentru o singură cauză numită România. Am arătat că vârsta nu contează, ci doar faptul că toţi suntem români.

Citeste restul articolului »


6 aprilie , 2012  postat de ionelchirita
comentarii ( 0 )

Cum aş dori să fie primarul oraşului meu ?!

Întrebarea mi se pare cât se poate de firească… Ne apropiem de campania electorală şi de momentul când va trebui să alegem. Am privit în jur şi nu am putut să nu remarc faptul că în oraş au fost demarate mai multe proiecte iar altele aşteaptă să fie puse în aplicare… Am încredere, însă, că oricare dintre locuitorii oraşului le cunoaşte şi că toate acestea vor fi privite ca pe lucruri care să îi ajute pe hârşoveni şi pentru a construi un oraş despre care să se vorbească cu drag şi respect.

Citeste restul articolului »