Postari din categoria decembrie, 2014


14 decembrie , 2014  postat de admin
comentarii ( 0 )

Politica unora … în detrimentul celor care au votat

Cu un an în urmă toţi consilierii locali ai oraşului Hîrşova au primit o scrisoare anonimă în care eram acuzaţi că prin atitudinea desfăşurată în Consiliul Local al oraşului Hîrşova îl ajutăm pe primar şi pe alţii “să îşi tragă importante sume de bani cu lucrări false, decontare de bunuri care nu au fost folosite în Primărie ….”, precum şi pentru a beneficia de alte foloase necuvenite.

Şi atunci, dar şi cu alte nenumărate ocazii, nu am ezitat să mă delimitez faţă de infracţiunile comise de primarul Nădrag Tudor, uneori cu sprijinul majorităţii din consiliul local şi a unor angajaţi din primărie, în cea mai mare parte bine recompensaţi de acesta prin diverse avantaje nelegale, unele dintre ele penale.

Aş fi dorit ca primarul să dea un răspuns convingător la acuzele anonimei/anonimului care ne spunea în acea scrisoare că: “primarul … spală bani primiţi ca şpagă” şi că “ne pune să semnăm tot felul de acte ilegale, suntem terorizaţi că dacă nu semnăm … riscăm să rămânem … fără servici” ? Nu pot spune că am şi crezut că o va face, pentru că năravul acestuia de a-şi ascunde infracţiunile este bine cunoscut, în acest sens amintindu-vă că primarul Tudor Nadrag ascunde, în continuare, rezultatele controalelor efectuate de Camera de Conturi Constanţa în 2011 şi 2012, deşi CURTEA DE APEL CONSTANŢA, prin Hotărârea 915/17.09.2014, îl obligă să îmi comunice toate actele întocmite cu ocazia celor două controale. Primarul procedează în acest fel pentru a acunde producerea de prejudicii şi abateri financiar-contabile de peste 30 miliarde lei vechi şi a multor alte infracţiuni comise, dar mai ales pentru a proteja avantajele ilegale, pentru sine şi pentru camarila care îşi „trage drepturile” pentru sprijinul acordat primarului în comiterea de infracţiuni.

Că această camarilă provine în mare parte dintre colegii săi din psd şi din partide “satelit” cred că nu miră pe nimeni, dar că pentru infracţiunile sale primarul beneficiază şi de sprijinul unor reprezentanţi ai PNL este cu totul revoltator (cei care doresc să vadă cum a votat fiecare consilier, în fapt cine îl sprijină pe primar în comiterea unora dintre infracţiunile sale, pot accesa http://www.primaria-harsova.ro/hotarari.html).

Faţă de această gravă abatere politică, în luna aprilie a acestui an, am reacţionat dându-mi demisia din funcţia de vicepreşedinte al Biroului Judeţean Constanta al PNL, în acest fel subliniind dezacordul meu faţă de girarea de către Biroul Judeţean Constanţa a cârdaşiei unor consilieri liberali cu pesediştii locali, în dauna iremediabilă a intereselor politice pe tremen scurt şi mediu pentru organizaţia PNL Hîrşova, de fapt în dauna intereselor hârşovenilor. Dezmint, zvonurile vehiculate de unii advesari şi de unii “colegi” privind activitatea mea politică şi reafirm că am fost şi sunt membru PNL.

Revenind la acuzele aduse primarului Nădrag Tudor, mă întreb şi acum: de ce consilierii locali nu-şi definesc public poziţia faţă de acele acuze? Pentru a le veni în ajutor le pot pune la dispoziţie spaţiu pe pagina mea de facebook pentru a-şi spune punctul de vedere. Cred că ar fi bine ca fiecare dintre consilierii locali să declare public dacă au beneficiat în cele două mandate ale primarului Nădrag Tudor de încheierea unor contracte sau de alte avantaje în servicii, produse, bani sau alte facilităţi acordate de primărie.


7 decembrie , 2014  postat de admin
comentarii ( 0 )

Ignoranţă, laşitate, complicitate sau ce …?

De la început fac precizarea că fiecăruia dintre aceste trei noţiuni îi poate fi asociat un număr nepermis de mare de indivizi care contribuie la involuţia morală, socio-economică şi de siguranţă a oraşului.

Am văzut, mereu, o prezenţă consistentă şi o activitate intensă pe facebook şi la „taifasurile” din parcuri, de pe fântână sau din centrul oraşului nostru pentru tot felul de subiecte, de la cele privind fapte cotidiene, banale, până la subiecte majore, existenţiale. Am auzit şi am participat la discuţii despre cât de corupţi, ineficienţi şi ticăloşi sunt politicienii din parlament, guvern, partide politice şi alte structuri şi am înţeles că majoritatea celor angrenaţi în discuţii nu s-ar da la o parte să pună umărul la îndreptarea obiceiurilor celor care ne reprezintă. O analiză a celor care au tot dreptul să îi judece pe cei care au venit să le ceară votul, direct sau prin interpuşi.

Şi totuşi, aceste subiecte sunt evitate de marea majoritate a concitadinilor nostri când este vorba despre ceea ce se întâmplă în plan local, „politica struţului” fiind cea mai întâlnită lipsă de opinie publică. Aşa se face că toată lumea tace, deşi presa ne-a dezvăluit cum „…  primarul Tudor Nădrag … pentru a obţine cele două diplome, … le-a cumpărat „la kil”, aşa cum se mai practică, mai ales în rândul politicienilor?”, Curtea de Conturi Constanţa „… a consemnat, numai în cazul celor două controale din 2011 şi 2012 la Primăria HÎRŞOVA, producerea de prejudicii şi abateri financiar-contabile de peste 30 miliarde lei vechi” şi mulţi dintre noi vedem cum în jurul primarului Tudor Nădrag s-a format o camarilă care îşi „trage drepturile” de fiecare dată când primarul mai face câte o infracţiune.

DE CE NIMENI NU VORBEŞTE PUBLIC ? (ATENŢIE: Conform unei decizii a Curţii Supreme  profilul personal de Facebook este spaţiu public).

Am constatat că unii refuză să primească astfel de informaţii, ca şi cum dacă ar şti ar trebui să ia atitudine, alţii se ascund sub teama că nu-şi mai iau gradele, că îşi pot pierde locul de muncă sau că nu mai beneficiază de îngăduinţa sau bonificaţiile primarului, iar cei înţelegători cu astfel de fapte se gândesc că dacă nu au încăput (încă) în camarila primarului, într-o zi li se va da şi lor o ciosvârtă şi atunci „…. ducă-se naibi principiile şi moralitatea”.

Şi totuşi, cred că fiecare putem să continuăm dialogul cu noi înşine şi să maximizăm un tip de atitudine care să îl oprească pe primar şi camarila acestuia de la furturi, persecuţii sau alte abuzuri şi că instituţiile locale îşi vor face corect treaba. De aceea, în speranţa că putem oferii copiilor, altor membri ai familiei şi prietenilor alternativa de a se întoarce în oraş, ar trebui să nu mai acceptăm aceste mârşevii, ar trebui să luăm atitudine publică spunând cu voce tare ceea ce ştim şi nu ne convine. Nu este normal ca în aceasta ţară lucrurile să le îndrepte doar DNA-ul sau televiziunile, în timp ce noi, membri comunităţii locale, să ne ascundem prin dezinteres, de teamă, laşitate sau complicitate.

Aştept de la fiecare hârşovean să spună ce i s-a întâmplat lui sau cunoscuţilor săi şi să propună soluţii pentru un altfel de viitor. Fiţi autorii schimbării în bine al oraşului nostru !