20 aprilie , 2012  posted by ionelchirita
 

Opţiunea pentru dezintegrarea PDL

PDL-ul a făcut extrem de mult rău României, luată atât în ansamblul ei, cât şi localitate cu localitate. Nici Hârşova nu a fost ocolită de corupţia şi jocurile clientelei politice promovate de PDL prin Tudor Nădrag, un traseist politic venit din PRM.

Nădrag şi-a găsit locul în PDL atât timp cât acest partid – care a promovat incompetenţa şi dezinteresul pentru treburile publice, de la cel mai mic la cel mai înalt nivel – a fost la putere.

Acum, Tudor Nădrag s-a mutat la PSD, unde Nicuşor Constantinescu l-a adus pentru a putea dezintegra PDL-ul din Hârşova, lucru pentru care îl şi felicit pe preşedintele CJ.

Chiar dacă Radu Mazăre a spus public, în repetate rânduri, că nu-i de acord să-i primească în PSD pe cei care pleacă din PDL, Nicuşor Constantinescu a găsit cel puţin trei motive să-l ia pe Nădrag:

  1. PSD nu are în interiorul echipei locale de la Hârşova nicio soluţie. Niciun social democrat nu poate depăşi 5%, deşi scorul PSD-ului pe plan local în ultimii ani se menţine în marja de 15-25%.
  2. Extragerea lui Nădrag din PDL, departe de a fi interpretată ca o refacere a FSN-ului, va lăsa în urmă un PDL care, cel mai probabil, va obţine un scor electoral dezastruos – situaţie în care PDL va ieşi cu siguranţă din consiliul local. În plus, aproape fără niciun dubiu, toţi consilierii pedelişti rămaşi în  partid vor face în aşa fel încât voturile lor să-l urmeze pe Nădrag la noua sa adresă, PSD.
  3. Slăbirea caracatiţei cosolidate în Hârşova de Nădrag, deci şi eliminarea clientelei pedeliste şi a ,,trepăduşilor” săi din posturile pe care le ocupă acum în mod incompetent.

Iată ce declară Radu Mazăre în urmă cu ceva vreme la România TV: „Am avut discuţia asta (dacă primim traseişti politici în partid – n.r.) cu Nicuşor Constantinescu (preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa – n.r.), pentru că în Constanţa sunt primari de la PDL care vor să vină la PSD. Am zis: <<Nicule, ca atitudine bărbătească nu sunt de acord>>. Pe partea cealaltă, sunt toate calculele politice. Eu nu i-aş primi, mai ales pe ăia care au plecat de la PSD şi vor să se întoarcă acum”.

Cam astea sunt calculele pe care şi le-a făcut PSD pentru a doborî PDL-ul în Hârşova. Cu un PDL decapitat, rezultatul USL la viitoarele alegeri parlamentare poate fi unul de excepţie dacă:

  1. Vom reuşi o caloborare bună şi îi vom elimina din cele trei partide ale USL pe cei care şi-au făcut jocurile personale susţinând PDL-ul, în loc să sprijine proiectele constructive ale USL pentru Hârşova;
  2. PSD-ul îşi va găsi acei lideri capabili să fie parteneri credibili pentru USL;

Dacă PSD va reuşi în demersul său de a demola PDL-ul din localitatea noastră, atunci ,,proiectul Tudor Nădrag”  se va stige mai uşor.

Prin „proiectul Tudor Nădrag” – care s-a dovedit o greşeală în parcursul comunităţii noastre, lumea convingându-se că acest proiect a fost gândit astfel încât să se consume toate acele resurse financiare necesare menţinerii echilibrului, dar şi dezvoltării oraşului – primarul traseist şi-a arătat adevarat faţă.

One Response to “Opţiunea pentru dezintegrarea PDL”

  1. catalin Says:

    multumita dumneavoastra PNL a rezistat 4 ani si arevenit cu cea mai tare echipa .felicitari

Lasă-ne un mesaj