6 aprilie , 2012  posted by ionelchirita
 

Cum aş dori să fie primarul oraşului meu ?!

Întrebarea mi se pare cât se poate de firească… Ne apropiem de campania electorală şi de momentul când va trebui să alegem. Am privit în jur şi nu am putut să nu remarc faptul că în oraş au fost demarate mai multe proiecte iar altele aşteaptă să fie puse în aplicare… Am încredere, însă, că oricare dintre locuitorii oraşului le cunoaşte şi că toate acestea vor fi privite ca pe lucruri care să îi ajute pe hârşoveni şi pentru a construi un oraş despre care să se vorbească cu drag şi respect.

Se spune că omul sfinţeşte locul… Dar, pentru a reuşi, cel ce va fi ales de oameni să pună lucrurile cap la cap, după ce le-a gândit îndelung, trebuie să aibă capacitatea de a privi lucrurile prin ochii oamenilor. Un conducător al obştei trebuie să fie competent, cinstit, corect şi disponibil totdeauna, să se implice în rezolvarea problemelor, conştient de faptul că este în slujba locuitorilor oraşului şi mai ales să fie puternic.

Minciună, dezinformare, promisiuni fără acoperire.

Sunt convins că oamenii din Hârşova au înţeles că numai dacă ai un primar priceput şi capabil să se dedice problemelor tuturor pot avea blocuri reabilitate termic şi seismic, pot face branşamentul de la reţeaua de apă sau de canalizare pe bani europeni, pot beneficia de instituţii puternice şi servicii publice de bună calitate şi accesibile fiecăruia.

O comunitate modernă are nevoie de un lider care să o slujească, nu de un stăpân. Pentru nepriceperea primarului şi pentru neimplicarea lui, mai devreme sau mai târziu, va fi o pierdere pentru fiecare dintre louitorii oraşului. Singurii care îşi vor freca mâinile fericiţi vor fi cei care au stat în preajma lui şi au ştiut cum să facă bani de pe urma relaţiei pe care au avut-o cu primarul.

Oare crede un primar, ajuns la cârma oraşului prin minciună şi dezinformare, că de dragul lui oamenii nu văd că au dispărut florile, că iarba creşte prin pavelele trotuarelor, iar gunoaiele sunt peste tot?! De dragul lui e dispus cineva să nu se scarpine când îl pişcă ţânţarii?! Am ajuns să fim jefuiţi în plină zi, infracţiunile se ţin lanţ, agenţii economici sunt îngenunchiaţi de controalele care nu se mai opresc, iar impozitele şi taxele au fost mărite. Eu cred că nimic nu a trecut neobservat şi chiar mizez pe faptul că locuitorii Hârşovei vor avea grijă să sancţioneze o astfel de purtare aşa cum se cuvine.

Cei care sunt dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi se simt păcăliţi nu trebuie să abandoneze… Oamenii trebuie să se gândească că de ei depinde ca oraşul să îşi recapete demnitatea. Soluţia pentru problemele noastre sunt banii europeni, bani pentru toţi hârşovenii, care să fie investiţi în programe de dezvoltare economică pentru crearea de locuri de muncă prin valorificarea potenţialului turistic şi resurselor naturale. Slavă Domnului nu ducem lipsă de terenuri pentru agricultură, ape geotermale, calcar, potenţial eolian şi numeroase resurse turistice care trebuiesc valorificate. Tot banii europeni vor moderniza învăţământul, sănătatea, serviciile sociale, drumurile, reţelele de canalizare, reţelele de apă şi locuinţele.

Primarul trebuie să fie ataşat valorilor promovate de o administraţie publică locală ce lucrează în favoarea cetăţeanului şi să fie atent la toate problemele hârşovenilor.

Lasă-ne un mesaj