26 mai , 2014  posted by admin
 

Scrisoare publică adresată hîrşovenilor

(deşi scrisă înainte de alegerile europarlamentare, am publicat această scrisoare după acest scrutin pentru a nu influenţa decizia de vot a vreunui liberal)

Dacă în ultimii doi ani majoritatea persoanelor din jurul primarului Hîrşovei au sprijinit acţiunile ilegale şi uneori infracţionale ale acestuia, solicitările mele permanente de demascare a acestor infracţiuni şi de solicitare de a ne împotrivi, prin votul exprimat în Consiliul Local al Oraşului Hîrşova, pentru acele hotarâri şi activităţi a căror formă sau conţinut sunt ilegale, nu reprezintă o oportunitate pentru oraş, nu sunt în interesul hîrşovenilor sau când ceea ce ni se propune prin proiectul de hotărâre este doar în interesul personal al primarului sau al celor din jurul său, au devenit un fapt total inadecvat intereselor pentru continuarea acţiunile ilegale şi uneori infracţionale ale primarului Hîrşovei şi a celor din jurul său.

Pentru a atrage atenţia conducerii judeţene a PNL Constanţa asupra situaţiei de la Hîrşova privind cârdaşia unor liberali cu pesediştii locali, cu daune iremediabile asupra intereselor politice pe tremen scurt si mediu pentru organizatia locală a PNL Hîrşova şi pentru a protesta împotriva girării de către aceasta a unui grup ilegitim şi ridicol desemnat să întreţină buna colaborare, la Hîrşova, cu PSD-ul mi-am dat demisia din funţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

Din păcate, interesele câtorva liberali care converg la Hîrşova cu cele ale primarului pesedist au fost şi sunt mai mari decât respectul pentru cetăţenii în slujba cărora se află şi pentru ţinuta istorică a PNL.

Acestea sunt faptele care i-au făcut pe unii colegi de cârdăşie politică locală să vă dezinformeze referitor la angajamentele mele politice şi, prin urmare, am considerat că este normal să vă spun prin această scrisoare că nu m-am gîndit vreodată să nu mai fiu liberal şi că la nivel naţional, pentru al treilea mandat, deţin funcţia de Secretar general al Ligii Aleşilor Locali ai PNL.

Hîrşovenilor trebuie să li se redea demnitatea, armonia în societate, încrederea în administraţia publică locală şi şansa de a trăi într-un oraş în decurs de modernizare, aparţinând unei ţări europene. Adversarii şi colegii, foşti sau actuali, trebuie să înţeleagă că obiectivele mele viitoare sunt legate de dorinţa ca hîrşovenii să beneficieze de transparenţa decizională şi liberul acces la informaţiile de interes public, să fie printre cei care decid ce se face cu banii din impozitele pe care le plătesc (mai puţin ai celor protejaţi de primar) să nu mai fie persecutaţi că au alte opţiuni politice sau alte simpatii.

Unii dintre corupţi vor fi scoşi din activitatea politică de instituţiile abilitate (DNA, PARCHET, ANI ……), însă, pe cei mai mulţi ar trebui să îi scoată votul alegătorilor. Dacă dorim sa schimbăm ceva nu se poate de pe marginea terenului. Este ca la fotbal: poţi să dai gol numai dacă eşti în teren. E drept că nu trebuie sa fim toţi implicaţi în politică, dar cine ne opreşte să ne exprimăm public spunându-ne părerea. Oare teama, interesul sau acea lehamite care îi slujeşte doar pe cei pe care îi contestăm, dar cărora puţin le pasă de acest lucru. Cu cât vor fi mai mulţi cei care vor comenta faptele celor care ne conduc, cu cât se vor spune mai multe despre ce fac ei şi cei din anturajul lor, cu atât mai mult putem să fim supăraţi pe ei. Oare cei care tac nu îşi exprimă acordul pentru ceea ce se întamplă şi, de fapt, EI aşteaptă să devină ,,parteneri” sau macar,,clientelă” ?

Adversarii şi colegii, foşti sau actuali, trebuie să înţeleagă că nu voi susţine înlocuirea hoţilor lor cu ai altora, iar pentru acestea voi fi în viitor mai activ, mai comunicativ, mai ferm şi mai combativ.

Hîrşova, mai 2014

 

Lasă-ne un mesaj