7 mai , 2014  posted by admin
 

Minciuni sau adevăr ?

Înainte de Crăciunul 2013 am primit o scrisoare în care eram acuzat că prin atitudinea desfăşurată în Consiliul Local al oraşului Hîrşova îl ajutăm pe primar şi pe alţii “să îşi tragă importante sume de bani cu lucrări false, decontare de bunuri care nu au fost folosite în Primărie ….”, precum şi pentru alte foloase necuvenite.
M-am convins apoi că toţi membrii consilului local primiseră această scrisoare.
Pentru mine aceasta nu a fost o temă nouă ci doar răspunsul la întrebarile pe care mi le pun mai demult: oare de ce nu văd instituţiile cu atribuţii de control şi oamenii din oraş aceste infracţiuni şi dacă primarul poate da un răspuns convingator la acuzele anonimei/anonimului care ne spune în această scrisoare că: “primarul … spală bani primiţi ca şpagă” şi că “ne pune să semnăm tot felul de acte ilegale, suntem terorizaţi că dacă nu semnăm … riscăm să rămânem … fără servici”?
M-am mâhnit pentru că tot ceea ce era scris acolo părea vizibil. Sunt totuşi relaxat pentru că sunt printre puţinii consilieri locali care nu au primit avantaje ca să nu le vadă, ba chiar să le sprijine.

După instalarea lui Nădrag Tudor în funcţia de primar, trăpăduşii au adăugat minciunilor referitoare la mine şi la activitatea mea din cele două madate de primar, din perioada 2000-2008, un nou instrument, de fapt, o nouă acuzaţie. ,,Chiriţă este răul din consiliul local, care votează mereu împotrivă din adversitate faţă de Nădrag”.

Mincuni sau adevăr ?
Minciuni, pentru că numărul voturilor “împotrivă” pe care le-am exprimat este mult mai mic decât al voturilor exprimate “pentru”.
Minciuni, pentru că niciodată nu m-a interesat ce face Nădrag în viaţa lui privată, dar am încercat să fiu atent la consecinţele activităţii sale de primar.
Adevăr, pentru că am votat “împotrivă” de câte ori am constatat că forma sau conţinutul proiectelor de hotărâre au fost ilegale (exemplu: m-am “abţinut” sau am votat “împotrivă” când majoritatea din consiliul local a votat deturnarea unor bani din bugetul oraşului ş.a), de câte ori am considerat că ceea ce ni se propune prin proiectul de hotărâre nu reprezintă o oportunitate pentru oraş (exemplu: m-am “abţinut” sau am votat “împotrivă” când majoritatea din consiliul local a votat proiectul pentru construirea de piste de biciclete în oraşul Hârşova ş.a. – am crezut şi cred şi acum că în Hîrşova banii trebuie să fie cheltuiţi pe alte proiecte, folositoare cetăţenilor), de câte ori am considerat că ceea ce ni se propune prin proiectul de hotărâre nu este în interesul hîrşovenilor (exemplu: m-am “abţinut” sau am votat “împotrivă” când majoritatea din consiliul local a votat mărirea ipozitelor şi taxelor locale ş.a.) sau de câte ori am considerat că ceea ce ni se propune prin proiectul de hotărâre este doar în interesul personal al primarului sau al celor din jurul său (exemplu: m-am “abţinut” sau am votat “împotrivă” când majoritatea din consiliul local a votat mai multe proiecte prin care primarul sau alte persoane erau incopatibili prin lege ş.a.).
Adevăr, pentru că nimeni nu poate spune că aş fi părtaş la infracţiunile comise de primar în exercitarea mandatului.

Aceste “abţineri” sau voturi “împotrivă” au fost, pentru cine vroia să le înţeleagă, o încercare de a împiedica prejudicierea oraşului şi de a opri abuzurile pe care le-au făcut primarul şi majoritatea din jurul său. Dacă mai mulţi consilieri ar fi votat ca mine poate Curtea de Conturi nu ar fi constatat prejudicii şi abateri financiare de peste 30 miliarde lei vechi la care se adaugă alte multe miliarde lei deturnate din bugetul local, impozitele şi taxele locale ar fi fost mai prietenoase, tinerii care aveau dreptul de a primi un apartament nu ar fi fost dezavantajaţi prin favorizarea clientelei autorităţilor administraţiei publice locale, primarul nu ar umbla prin instanţele de judecată pentru a scăpa de consecinţele stării de incompatibilitate sesizată de Agenţia Naţională de Integritate.
Din păcate, interesele primarului şi a celor care l-au ajutat au fost şi sunt mai mari decât respectul pentru lege şi cetăţenii în slujba cărora se află.

Prin urmare, pornind de la cele invocate, îmi asum ca prin îndatoririle ce îmi revin din funcţia de consilier local, dar şi de cetăţean al oraşului nostru, să vă informez despre activitatea din consiliul local şi să pun în dezbatere teme de interes local pe care le voi prelua de la cetăţeni.

O fi bine, o fi rău ? Voi afla de la hîrşoveni. Unii poate îmi vor deveni parteneri în dezbaterile viitoare … cei din clica primarului nu vor ezita să mă defăimeze în continuare, pentru că în judecată nu mă vor chema deoarece, acolo, se pot confirma cele făcute de primar.

Lasă-ne un mesaj